Langoustines met puree van zoete aardappel en wortelcoulis
09-06-2011, 16:20
Bijgewerkt op: 18-10-2024, 15:43
In plaats van met langoustines kun je de puree ook met scampi’s serveren. Deze moeten wel iets langer garen.
Voor 4 personen
- 12 langoustines (of scampi’s)
- 500 g zoete aardappel
- 500 ml melk
- 2 sinaasappels
- 30 g boter
- 1 jonagoldappel
- 400 g wortel
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen en kook ze 20 minuten in gezouten melk. Giet de melk af en pureer. Schil de wortelen en de appel. Pers het sap uit de wortelen en appel met behulp van een centrifuge. Kook dit sap tot een stroperige saus en roer er de boter door.
- Schil de sinaasappels en snij er tussen de vliezen 12 partjes uit. Pel de langoustines en bak de staarten kort in een hete pan met antikleeflaag. Dresseer de langoustines met de puree en wortelcoulis samen op warme borden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier