Langoustines met knolselderie, Valrhona Ivoire, aardpeerbloempjes en sleedoorn
Het recept van Giovani Oosters.
Het recept van Giovani Oosters.
Voor 4:
12 langoustines
1 knolselderie
kokosmelk
steranijs
kerriemosterd uit Lommel
truffelolie
chocolade Valrhona Ivoire
bloempjes om af te werken
Kroepoek van sleedoorn:
50 g rijst
100 g water
50 g vocht van zwarte olijven
50 g sleedoorngelei
Gel van sleedoorn:
40 g sleedoorngelei
10 g appelbalsamico
1 g agaragar
Bereid de kroepoek van sleedoorn: verwarm de rijst met het water, het vocht van olijven en de sleedoorngelei in de Thermomix tot 90°, tot je een mooie gladde massa krijgt. Strijk deze uit op een bakplaat en laat een aantal dagen drogen in een warme ruimte (boven het fornuis bijvoorbeeld). Bak de kroepoek krokant in een pan met olie of in een friteuse op 180°C.
Bereid de gel van sleedoorn: verwarm de sleedoorngelei, de appelbalsamico en de agaragar. Stort op een plaatje en laat opstijven in de koelkast. Haal uit de koelkast en draai tot gel in de Thermomix.
Pel de langoustines.
Maak knolselderierondjes door eerst plakken te snijden en deze uit te steken met een vormpje. Blancheer de rondjes kort in kokend gezouten water en koel onmiddellijk af. Maak zalf door de rest van de knolselderie aan de kook te brengen in kokosmelk met steranijs. Laat pruttelen tot de knolselderie gaar is. Verwijder de steranijs, mix de knolselderie fijn. Breng op smaak met kerriemosterd, witte chocolade en een weinig truffelolie.
Bak de langoustines kort aan en serveer met de andere ingrediënten. Werk af met bloempjes en kruiden uit de tuin.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier