Langoustines en Sint-Jacobsnoten met rode ui en meurettesaus

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

12 sint-jakobsschelpen

2 rode uien

1/2 l rode wijn

1/5 l glace de viande (ingekookte vleesbouillon)

1 courgette

1 pakje bladerdeeg

1 el griessuiker

50 ml balsamicoazijn

salie

knoflook

100 g boter

Snij 4 vierkantjes uit het bladerdeeg. Doorprik deze met een vork. Bak de vierkantjes tussen 2 geoliede bakplaten (20 minuten op 170 °C). Snij de rode ui fijn en bak en kleur hem lichtjes in geklaarde boter (geklaarde boter verkrijg je door boter te laten smelten en te laten rusten en vervolgens het gestolde wit verwijderen).

Voeg een versneden blad salie, een lepel suiker, een scheut balsamicoazijn en 2 glazen rode wijn toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout. Bereid de meurettesaus: laat een scheut balsamicoazijn en 2 glazen rode wijn voor de helft inkoken, voeg ‘glace de viande’ toe en laat opnieuw doorkoken.

Haal het ingekookte vocht van het vuur en klop op met 50 g hoeveboter in klontjes, zodat je een mooie, blinkende saus bekomt. Kleur de sint-jakobsnootjes en lan- goustines kort in een zeer hete pan in wat olijfolie en kruid met peper en zout. Bouw vier taartjes met onderaan het bladerdeeg, daarop de uienconfituur en vervolgens anderhalve sint-jakobsnoot en drie lan- goustines.

Zet deze constructie 4 minuten in een oven van 170°C. Haal uit de oven en versier met fijngeraspte courgette die werd gebakken in olijfolie met een teentje knoflook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content