Langoustineroomsoep met cognac en peterselie

Voor 4 personen
  • 16 middelgrote langoustines
  • olijfolie
  • 1 dl cognac
  • 6 dl lichte kippenbouillon
  • 1 groot glas witte wijn
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • 4-tal stengels peterselie
  • 4 dl room
  • peper en zout
  • bladpeterselie
Bereiding
  1. Pel de langoustines. Zet de staarten koel weg en houd de koppen en schalen apart. Verhit olijfolie in een pan, voeg de koppen en schalen toe en laat op een hoog vuur aanbakken. Roer regelmatig om.
  2. Flambeer met cognac om de schalen bros te maken en blus met de kippenbouillon. Voeg de witte wijn, sjalot, knoflook en peterseliestengels toe en laat op een laag vuur inkoken met eenderde. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken met eenderde.
  3. Giet de soep door een zeef en draai het vuur zeer laag, de soep mag slechts zacht pruttelen. Pocheer er de langoustines net gaar in. Kruid de langoustineroomsoep met peper en zout en werk af met fijngesneden bladpeterselie. Geef er brood bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content