Langoustine met salade van verse pasta in ’t groen, coulis van gele paprika en schaaldierenolie

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

4 langoustines

1 plakje verse pasta

een handvol verse groene kruiden (basilicum, dragon, oregano, peterselie, jonge spinazieÂ…)

1 gele paprika

olijfolie

Haal de langoustines uit hun pantser en laat de pantsers een uurtje in warme olijfolie trekken. Zet de langoustinestaarten koel. Blancheer alle groene kruiden gedurende 15 seconden en laat ze schrikken in ijswater. Mix de kruiden met wat olijfolie in een blender tot een gladde puree. Kook het pastavel gaar, dep het deeg goed droog en leg het open onder huishoudfolie. Strijk het deeg in met puree van groene kruiden en rol het vel strak op in folie. Laat de pasta in de koelkast opstijven. Gaar de paprika in een hete oven, ontpit en ontvel en mix het vruchtvlees tot coulis. Snij de pastarol in schijfjes. Bak de langoustines kort in wat olijfolie. Lepel wat gele paprikacoulis en schaaldierenolie rond de langoustine en het pastarolletje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content