Lamszadel in bladerdeeg met spinazie en zachte mosterdsaus

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

een mooi lamszadel

boter

3 fijngesnipperde sjalotten

geperste look naar smaak

1 kg schoongemaakte en grofgehakte verse spinazie

een lap bladerdeeg van 30 bij 40 cm

3 el kalfsfond

een glas witte wijn

3 dl room

1 el zachte mosterd

1 eierdooier

peper en zout

Kruid het lamszadel aan alle kanten zorgvuldig met peper en zout. Verhit wat boter in een pan. Bak in de schuimende boter het lamszadel mooi bruin aan alle zijden. Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen.

Neem nog een klont boter. Stoof hierin de sjalotten aan. Doe er de spinazie bij en de geperste look. Laat ‘slinken’ onder voortdurend roeren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat de inhoud van de pan afkoelen. Knijp het vocht uit de spinazie.

Rol het bladerdeeg uit tot de lap groot genoeg is om er het vlees in te wikkelen. Leg het lamszadel op het deeg. Schik de spinazie bovenop het vlees. Vouw het deeg dicht en bestrijk met de eierdooier.

Verwarm de oven voor op 220°C (190° voor een warmeluchtoven). Leg het vlees in een beboterde braadslede en bak het in de oven gedurende 20 à 25 minuten. Haal het vlees uit de oven en laat minstens 10 minuten rusten.

Bereid ondertussen de saus. Laat de kalfsfond met de witte wijn inkoken tot er een paar eetlepels vocht overblijven. Doe er de room bij. Laat inkoken tot de gewenste sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content