Lamsvlees in deeg met hutsepot

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 stukken lamsvlees (filet of bout), 400 g elk
  • peper
  • 25 g kervel
  • 1/2 bosje peterselie
Deeg
  • 220 g grof zout
  • 240 g bloem
  • 3 eierdooiers
  • 1 eiwit
  • 8 cl water
  • wat verse tijm en rozemarijn
Hutsepot
  • 500 g aardappels
  • 200 g oesterzwammen of champignons
  • 200 g asperges
  • 200 g peultjes
  • 2 bundeltjes pijpuitjes
  • 6 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 150 g spek
  • peper
  • zout
Saus
  • 2 dl geconcentreerde bouillon (getrokken van lamsbeenderen)
  • 4 blaadjes basilicum
  • een scheutje azijn
  • 50 g boter
  • peper
  • zout
Bereiding
  1. De ingrediënten voor het deeg mengen (1 eierdooier achterhouden). Het deeg een halve dag in de koelkast laten rusten.
  2. De kervel plukken en de peterselie fijnhakken. Het vlees kruiden met peper en in de mengeling van verse kruiden rollen. Het deeg verdelen en in twee lappen uitrollen. De bovenkant inwrijven met eigeel. Het vlees in het deeg verpakken. De naden samendrukken met de vingers. De vleesrollen in een schotel leggen en 12 tot 15 minuten bakken in een oven van 180° C.
  3. De hutsepot bereiden. De groenten en de paddestoelen schoonmaken en in stukjes snijden. De aardappels schillen en in kleine blokjes snijden. De kubusjes aardappel 8 à 10 minuten zachtjes stoven in olijfolie en boter. Kruiden met peper en zout. De versneden groenten toevoegen en de mengeling nog 8 minuten stoven. Het spek zeer fijn snijden, bij de groenten doen en alles nog 8 minuten stoven.
  4. De saus bereiden. Een geconcentreerde bouillon trekken van lamsbeenderen. Het vocht zeven, kruiden, op smaak brengen met fijngehakte basilicum en een scheutje azijn. De saus opkloppen met klontjes malse boter.
  5. Het lamsvlees in korst in plakken snijden en opdienen met saus en hutsepot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content