Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 12 lamstongen

kookgroenten:

  • 1 ui
  • 1 met kruidnagels bestoken ui
  • tijm
  • laurier
  • peterseliestengels
  • peper en zout
  • 400 g grote, witte bonen
  • 1 l tomatensaus
  • een scheut madeira

De lamstongen een nacht in gezouten koud water leggen en daarna goed spoelen. In vers, koud water opzetten met kookgroenten en kruiden. Aan de kook brengen en drie uur laten sudderen. De tongetjes pellen als ze nog lauw zijn. De bonen weken in koud water en vervolgens in vers water koken. De madeira mengen met de tomatensaus. De tongetjes en bonen serveren in tomatensaus.

De lamstongen een nacht in gezouten koud water leggen en daarna goed spoelen. In vers, koud water opzetten met kookgroenten en kruiden. Aan de kook brengen en drie uur laten sudderen. De tongetjes pellen als ze nog lauw zijn. De bonen weken in koud water en vervolgens in vers water koken. De madeira mengen met de tomatensaus. De tongetjes en bonen serveren in tomatensaus.