Lamstong met postelein

2463305

6 lamstongen 1 kg ganzevet 1 bos peterselie kervel en bieslook 50 g paneermeel 2 eieren 12 sjalotten 300 g postelein 1 el aceto balsamico 3 el olijfolie 4 kerstomaatjes

Lamstong met postelein

6 lamstongen
1 kg ganzevet
1 bos peterselie
kervel en bieslook
50 g paneermeel
2 eieren
12 sjalotten
300 g postelein
1 el aceto balsamico
3 el olijfolie
4 kerstomaatjes

Kook de tongen 15 minuten, spoel, verwijder het vel en de onreinheden zo veel mogelijk, kruid en zet onder in een pan met ganzenvet. Zet de pan met vet 1 uur in een grotere pan met kokend water. Zet het vuur uit.

Hak de kruiden en meng met paneermeel. Haal de tongen uit het vet en snij in de lengte in drieën. Klop de eieren met een scheutje water en zout los. Haal de stukken tong eerst door het eimengsel en dan door de kruiden. Bak de tongen 5 minuten per kant in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

Hak de schoongemaakte sjalotten en fruit in boter. Maak een vinaigrette van balsamicoazijn, olijfolie, peper, zout en gefruite sjalot.

Was de postelein en droog. Kruid met vinaigrette en leg met lamstong en een kerstomaat je op borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content