Voor 4:
2 tl korianderzaad
2 tl komijnzaad
3 el olijfolie
400 g lamsgehakt
1 rode ui
2 tenen knoflook
1/2 tl gemalen kaneel
1/4 tl cayennepeper
2 x 400 g tomatenblokjes in blik
8 dl lamsfond
400 g kikkererwten in blik
100 g couscous
1 capsule saffraan
2 el fijngehakte platte peterselie
2 el gesmolten boter
pittabrood
Rooster het koriander- en komijnzaad in een droge pan. Wrijf het daarna fijn in een vijzel. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak het lamsgehakt goudbruin. Bewaar. Snij de rode ui en knoflook fijn.
Verhit de rest van de olijfolie en fruit de ui, knoflook, kaneel en cayennepeper. Voeg ook de fijngemalen kruiden toe. Voeg de tomatenblokjes, lamsfond en kikkererwten toe. Kruid met zout en laat 20 minuten sudderen.
Doe intussen de couscous en saffraan in een kom met wat zout. Giet er kokend water op en laat 10 minuten trekken. Roer de couscous los met een vork en meng er de peterselie en boter door. Verdeel de soep over kommen of borden en leg een lepel couscous in het midden.
Dien onmiddellijk op en geef er pittabrood bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier