Lamsstoofpotje met pruimen

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Een stoofpotje met pruimen is altijd een geslaagde combinatie. De pruimen worden tot moes gekookt en zorgen voor een goede sausdikking.

Voor 4 personen

800-900 g lamsvlees (netto)

12 middelgrote pruimen (rode of gele)

2 el olijfolie

1/2 kl korianderpoeder

1/2 kl kaneelpoeder

1/4 kl gemberpoeder

4-5 saffraandraadjes

1 middelgrote ui

2 dl appel-kersensap

peper en zout

Bereiding

1. Ontdoe het vlees van al het vet en snijd het in blokjes van 2-3 cm. Leg het in een middelgrote kookpan, voeg er de fijngesneden ui en de kruiden aan toe. Giet het fruitsap erbij en vul aan met water tot het vlees onderstaat.

2. Breng het vlees aan de kook en laat het onder een deksel stoven op een zacht vuurtje. Leg er na 30 minuten de ontpitte pruimen op en laat nog een uurtje sudderen. De pruimen zullen dan tot moes gekookt zijn en de saus dikken. Als dat niet zo is, verwijder dan het deksel zodat de saus kan indikken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content