Lamsstoofpot met geuze

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1,5 kg lamsschouder (zonder been)

boter

peper en zout

2 uien

1 teen knoflook

2 el bloem

75 cl traditionele geuze

kruidentuil

4 wortelen

1 bos rapen

500 g aardappelen

6 stronken witloof

150 g zilverui

1 el poedersuiker

fijngehakt bieslook

Snij het lamsvlees in repen, bak aan in boter. Kruid met peper en zout. Snij uien fijn, fruit met knoflook bij het vlees. Bestrooi met bloem, meng en laat meebakken. Voeg bier en kruidentuil toe, breng aan de kook. Snij wortelen, rapen, aardappelen in blokjes en witloof in stukjes. Pel de ui. Karameliseer alle groenten in boter en poedersuiker en doe bij het vlees. Breng op smaak en neem de kruidentuil uit de pan. Bestrooi met fijngehakt bieslook. Serveer met wintergroenten (knolselderij) en aardappelen naar keuze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content