Voor 6 tot 8 personen:
2 ontbeende en ontvette lamsschouders
zout
witte peper uit de molen
1 koffielepel espelettepoeder
50 g tapenade (olijvenpuree)
50 g amandelschilfers
1/2 koffielepel amandelgriessuiker
keukentouw
1 dl olijfolie
1 grofgehakte middelgrote ui
1/2 bol knoflook
5 dl droge witte wijn
2 dl groentebouillon
Mix de amandelen met de suiker tot amandelpoeder. Laat de oven voorverwarmen op 200-220°C. Leg de lamsschouders zo plat mogelijk. Kruid met zout, royaal veel peper en espelettepoeder. Bestrijk met tapenade en strooi het amandelpoeder erover. Rol de lamsschouder stevig op en bind op verschillende plaatsen met keukentouw. Kruid de buitenkant stevig met zout en peper. Verhit de olie in een pan op matig tot hoog vuur en bak de schouder aan alle kanten bruin (± 8 minuten). Voeg de ui en de gepelde look toe en zet de pan meteen in de oven. Draai na 15 minuten het vlees om en voeg de witte wijn toe. Laat ongeveer een half uur garen en bedruip de lamsschouder geregeld. Voeg de groentebouillon toe en laat nog eens 15 minuten braden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier