Lamsschouder op de wijze van Gascogne

2460155

© © Jean-Pierre Gabriël Voor 4:

Lamsschouder op de wijze van Gascogne
© © Jean-Pierre Gabriël

Voor 4:

1 flinke lamsschouder (vraag de slager om het been in 3 gelijke stukken te verdelen)

14 ansjovisfilets

4 knoflookteentjes

100 g boter

zout, peper uit de molen

Pel de knoflookteentjes, snij ze doormidden en snij vervolgens elke helft over de lengte door. Steek de stukjes knoflook en 6 doormidden gesneden ansjovisfilets in de lamsschouder door ze met de punt van een mes voorzichtig tussen het vlees en het bot te werken. Zo voorkomt u dat het bloed tijdens de bereiding uit het vlees loopt.

Verwarm de oven voor op 240°C. Bestrooi het vlees met peper en een snuifje zout en zet in de oven. Laat 10 minuten braden, draai de temperatuur lager, naar 210°C en laat nog 35 minuten braden.

Plet de resterende ansjovis en de boter met een vork door elkaar en strijk 10 minuten voor het einde van de braadtijd het vlees met dit mengsel in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content