Lamsreepjes met vruchtenrijst

  • Moeilijkheid

Voor 4:

400 g lamsfilet, in reepjes

Belolive Olijfolie Extra Vierge

1 pakje (400 g) Bonduelle Select Broccoli-Wortel (diepvries)

2 gedroogde shii-take paddestoelen

1 eetlepel droge sherry

1 eetlepel Heinz Sojasaus

Voor de marinade: 1 koffielepel sesamolie

2 koffielepels suiker

1 eetlepel Anco Sauzenbinder

zout

Voor de rijst: 2 builtjes Bosto Basmati Rice

4 schijven ananas

1 onrijpe peer en 1 appel, geschild en in blokjes gesneden

2 eetlepels rozijnen

2 eetlepels gehakte walnoten

2 eetlepels arachideolie

3 el Meli honing

Week de paddestoelen in lauw water. Meng de ingrediënten voor de marinade en leg er het vlees 15 min. in.Verhit de olie in de wok, roerbak het vlees en neem het uit de wok. Knijp de paddestoelen uit, en snijd ze in reepjes. Doe de groentemengeling in de wok en roerbak. Voeg de sherry, sojasaus, zout en het vlees toe en roer door de groenten. Doe alles in een schaal en houd warm. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.Veeg de wok schoon en zet op het vuur.Verhit de olijfolie en bak de rijst tot de korrels goed met olie bedekt zijn. Voeg, behalve de ananas, de vruchten en noten toe en roerbak nog een minuut.Voeg de honing toe en roerbak tot alles goed vermengd is. Schep de rijst op een schaal, schik er de ananas rond en serveer met het lamsvlees.

Tip: met een vanillesaus maakt u van dit rijstgerecht een lekker dessert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content