Lamsragout

© iStock

Maak eens een gezond stoofpotje met mooie stukjes lamsvlees: lamsragout met een heleboel groenten.

Voor 6 personen
  • 1,5 kg gemengd vlees (halsstuk, borststuk, schouderstuk, muis)
  • 4 uien
  • 30 g bloem
  • 4 knoflookteentjes
  • 4 el tomatenpuree
  • 1 kruidenbosje
  • 5 cl olijfolie extra vierge
  • 1 mespuntje suiker
  • 800 g kleine tot middelgrote aardappelen
  • 600 g raapjes
  • 300 g wortels
  • 200 g erwten (peultjes mag ook)
  • 200 g bonen
  • peper en zout
Bereiding

1. Schil en was de rapen, de wortelen en de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukjes. Maak de erwten en de bonen schoon. Zet alles in een schaal met koud water. Schil en snipper de uien. Plet de gepelde knoflook. Snijd het vlees in blokjes van ca. 40 g. Verhit de olie in een stoofpan en braad het vlees goed aan.

2. Voeg na een paar minuten de ui toe en laat die al roerend 2 à 3 minuten slinken. Meng er vervolgens de bloem, de knoflook en de tomatenpuree door. Laat nog even slinken en blus vervolgens met water. Bestrooi met peper en zout en voeg het kruidenbosje toe.

3. Breng eerst aan de kook en laat vervolgens afgedekt 1 uur zachtjes doorpruttelen. Schep er het vet af en voeg de groenten toe. Laat de lamsragout nog 30 minuten op het vuur staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content