Lamsnoten met mousselinesaus met gegrilde aardappelen en groenten

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Dit hoofdgerecht is geschikt voor iedere dag, maar ook voor wanneer je eens wilt uitpakken tijdens een diner.

Voor 4 personen

750 g lamsnoten

250 g gesmolten boter

4 eigelen

een scheutje water

2 el halfopgeklopte room

4 à 5 aardappelen

4 à 5 grote wortelen

1 broccolistronk

1 bloemkoolstronk

2 uien

2 selderstengels

2 grofgehakte knoflookteentjes

2 takjes rozemarijn

olijfolie

zout en peper

cayennepeper

Bereiding

1. Schil de aardappelen en wortelen. Snijd de broccoli- en bloemkoolroosjes van de stengels. Pel de uien en was alle groenten. Hak of snijd vervolgens de aardappelen, wortelen, uien en selderstengels grof en leg ze allemaal bij elkaar op een bakplaat. Voeg ook de knoflook en de takjes rozemarijn toe. Strooi er wat grof zout over en overgiet de groenten met enkele flinke scheuten goede olijfolie. Meng alles om de olie te verdelen en zet de plaat 40 minuten in een oven van 200 °C. Open de oven een of twee keer om alles door elkaar te roeren.

2. Kruid ondertussen de lamsnoten met zout en peper en bak ze kort in een hete pan met antikleeflaag. Leg het vlees in een ovenschotel en zet deze een 8-tal minuten voor het einde van de gaartijd van de groenten mee in de oven, en zet de oven uit.

3. Klop op zacht vuur de eigelen op met een scheutje water en voeg, al kloppend, de gesmolten boter in een straaltje toe. Haal de pan van het vuur (de eigelen mogen niet koken!), kruid met zout en cayennepeper en spatel wat halfopgeklopte room onder de mousselinesaus. Schik alles op warme borden en giet de saus uit.

*Om de broccoliroosjes mooi te houden, voeg je ze pas vijftien minuten voor het einde van de gaartijd van de groenten toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content