Lamsnootjes met verse geitenkaas
Voor 4 :
Voor 4 :
500 à 600 g lamsfilet (8 nootjes van ± 2 cm dik)
1 rolletje geitenkaas (zo vers mogelijk)
1 el vloeibare honing
2 el olijfolie extra vergine
8 tl tapenade van zwarte olijven*
8 el tomatencompote
fijn zeezout
peper uit de molen
Kruid de lamsnootjes met peper en zout. Braad ze aan beide zijden aan in olijfolie (20 à 30 sec. per kant). Laat rusten op een rooster bij kamertemperatuur. Verwarm de ovengrill.
Snij het geitenkaasje in 8 plakken van 5 mm. Bestrijk elk lamsnootje met 1 theelepel tapenade en tomatencompote. Leg daarop een plakje verse geitenkaas en besprenkel met een scheutje vloeibare honing. Schuif de lamsnootjes 5 minuten in de oven en serveer als het vlees nog rosé is.
* Tapenade : Mix 100 g ontpitte zwarte olijven, met 10 g ansjovis, 10 g kappertjes en 2 theelepels olijfolie extra vergine. (Bewaart makkelijk in de koelkast onder een dun laagje olijfolie.)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier