Voor 4:

600 g lamsvlees van nek of schouder

2 fijngesneden uien

boter

3 el bloem

2,5 l bruine fond

kruidenbosje (peterseliestengels, tijm en laurier)

peper en zout

5 kruidnagels

1,2 kg middelgrote rapen

4 el suiker

5 dl kippenbouillon

verse peterselie

Snij het lamsvlees in kleine stukken (ca. 3 cm), bak ze met de fijngesneden uien aan alle kanten aan in boter. Bestrooi met bloem, meng goed door elkaar en laat 3 min. drogen op het vuur. Voeg de bruine fond toe, breng aan de kook. Schuim af en voeg het kruidenbosje toe. Kruid lichtjes met peper, zout en kruidnagel. Laat 1,5 u. zacht pruttelen tot het vlees bijna uit elkaar valt. Controleer de kruiding.

Schil ondertussen de rapen, snij ze in tonnetjesvorm (zoals 'pommes chateau'). Stoof ze 10 min. op zacht vuur in boter, zonder ze te laten kleuren. Voeg de suiker en de bouillon toe, laat op zacht vuur 25 min. konfijten. De rapen zijn klaar als ze glazig en zacht zijn. Kruid licht met peper en zout, serveer in de navarin. Werk af met fijngehakte peterselie.

Voor 4: 600 g lamsvlees van nek of schouder2 fijngesneden uienboter3 el bloem2,5 l bruine fondkruidenbosje (peterseliestengels, tijm en laurier)peper en zout5 kruidnagels1,2 kg middelgrote rapen4 el suiker5 dl kippenbouillonverse peterselieSnij het lamsvlees in kleine stukken (ca. 3 cm), bak ze met de fijngesneden uien aan alle kanten aan in boter. Bestrooi met bloem, meng goed door elkaar en laat 3 min. drogen op het vuur. Voeg de bruine fond toe, breng aan de kook. Schuim af en voeg het kruidenbosje toe. Kruid lichtjes met peper, zout en kruidnagel. Laat 1,5 u. zacht pruttelen tot het vlees bijna uit elkaar valt. Controleer de kruiding.Schil ondertussen de rapen, snij ze in tonnetjesvorm (zoals 'pommes chateau'). Stoof ze 10 min. op zacht vuur in boter, zonder ze te laten kleuren. Voeg de suiker en de bouillon toe, laat op zacht vuur 25 min. konfijten. De rapen zijn klaar als ze glazig en zacht zijn. Kruid licht met peper en zout, serveer in de navarin. Werk af met fijngehakte peterselie.