Lamskroon met verse groenten

Rack of Lamb with Rosemary © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Snijd een gebraden lamskroon in mooie koteletjes, geef er warme seizoensgroenten en gevulde aardappels bij. Iedereen in huis zal ervan smullen.

Snijd een gebraden lamskroon in mooie koteletjes, geef er warme seizoensgroenten en gevulde aardappels bij. Iedereen in huis zal ervan smullen.

Voor 6 personen

een lamskroon van 18 koteletjes

4 teentjes knoflook

olijfolie

mosterd van Dijon

peper

zout

tijm

laurier

Seizoengroenten:

12 wortels

6 stronken witloof

200 g snijbonen

200 g prinsessenboontjes

2 sjalotten

boter

12 reepjes gerookt spek

6 aardappels

2 dl kalfsbouillon

Bereiding

1. Wrijf de kroon in met een mengeling van mosterd, olijfolie, peper en zout en kleur in een pan met een scheutje olie op groot vuur. Bepoeder het vlees met een snuif tijm en leg op een braadslede met vier teentjes knoflook, een laurierblad, een scheut olie en een klont boter. Zet de braadslede 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C.

2. Stoof het witloof met kleine, fijngesneden sjalotjes. Kook de wortels, de prinsessenboontjes en de versneden snijbonen afzonderlijk in gezouten water beetgaar. Glaceer de groenten in boter met een weinig suiker.

3. Snijd de aardappels doormidden, hol met een klein lepeltje gedeeltelijk uit, vul met opgerolde stukjes spek, peper en tijm en stoom in een mandje gaar.

4. Haal de kroon uit de braadslede en kook de aangekoekte braadsappen met kalfsbouillon los. Versnijd de kroon in koteletten. Schik het vlees op warme borden en overgiet met gezeefde saus. Garneer met groenten en gevulde aardappels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content