Lamskroon met nieuwe aardappels, prinsessenbonen en gebakken trostomaten
Voor 4 :
Voor 4 :
1 kg nieuwe aardappelen
1 kg prinsessenbonen
2 sjalotten
200 g gerookt spek
olijfolie
boter
bonenkruid
knoflook
1 kg lamskroon
venkelgroen
peterselie
verse tijm
500 g minitrostomaten
20 basilicumblaadjes
1 koffielepel bloemsuiker
Kook de aardappelen met een teentje knoflook en wat zout. Kook de boontjes 7 minuten in zout water zonder deksel. Leg de lamskroon op een stuk aluminiumfolie en bestrooi met venkelgroen, peterselie, peper en geperste knoflook.
Pak de lamskroon in en laat het vlees een uur rusten. Was en droog de tomaten. Bak het vlees in half olijfolie en half boter aan twee kanten, en zet het 10 minuten in een schaal in een voorverwarmde oven van 200°C. Verwijder de schaal en laat het vlees 10 minuten rusten.
Bak in een grote pan in olijfolie de versneden sjalotten en het fijngesneden spek. Voeg na enkele minuten de aardappelen toe. Bak ze goudbruin. Voeg de boontjes toe, verwarm de groenten voorzichtig en bestrooi met vers bonenkruid. Hak knoflook, basilicum en peterselie fijn. Verhit een scheut olie in een pan met antikleeflaag en schud de tomaatjes even op in de hete olie. Bestrooi met suiker, zout en peper, schud alles nog een keer op en bestrooi van het vuur af met de fijngehakte kruiden. Serveer het versneden vlees, de gemengde aardappelen en bonen en de tomaatjes op hete borden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier