Voor 4:

100 g zwarte oogbonen

zout

3 wit van prei

1 blaadje laurier

boter

700 g geschilde aardappelen

een handvol dragonblaadjes

1/2 bos krulpeterselie

1 teentje knoflook

3 el pittige mosterd

150 g panko of paneermeel

3 stuks lamskroon

peper van de molen

100 g boter

Week de bonen een nacht in koud water. Giet af en spoel. Verwarm de oven voor op 220°C. Gaar de bonen in zout water. Reinig de prei, snij in stukken en stoof met de laurier in boter. Kook de aardappelen in kokend zout water. Hak ondertussen de kruiden en de knoflook en meng met de mosterd en het paneermeel. Kruid de lamskronen met peper en zout en kleur ze in boter op hoog vuur. Schuif de lamskronen 7 min. in de oven. Haal uit de oven en bestrijk met het mosterdmengsel. Bak de lamskroon nog 7 min. voort in de oven. Haal uit en bedek met zilverpapier. Laat even rusten. Giet intussen de aardappelen af en plet samen met de prei. Voeg de bonen toe en kruid met peper van de molen. Serveer met de lamskroon.

Voor 4:100 g zwarte oogbonenzout3 wit van prei1 blaadje laurierboter700 g geschilde aardappeleneen handvol dragonblaadjes1/2 bos krulpeterselie1 teentje knoflook3 el pittige mosterd150 g panko of paneermeel3 stuks lamskroonpeper van de molen100 g boterWeek de bonen een nacht in koud water. Giet af en spoel. Verwarm de oven voor op 220°C. Gaar de bonen in zout water. Reinig de prei, snij in stukken en stoof met de laurier in boter. Kook de aardappelen in kokend zout water. Hak ondertussen de kruiden en de knoflook en meng met de mosterd en het paneermeel. Kruid de lamskronen met peper en zout en kleur ze in boter op hoog vuur. Schuif de lamskronen 7 min. in de oven. Haal uit de oven en bestrijk met het mosterdmengsel. Bak de lamskroon nog 7 min. voort in de oven. Haal uit en bedek met zilverpapier. Laat even rusten. Giet intussen de aardappelen af en plet samen met de prei. Voeg de bonen toe en kruid met peper van de molen. Serveer met de lamskroon.