Lamskroon met gekonfijte tomaat en courgette

  • Moeilijkheid

Door zijn mooie fruitimpressies en fijne kruidigheid sluit de Chileense Viña La Rosa Reserve ’99 mooi aan bij dit gerecht. Deze rode wijn, met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is gemaakt van 100% carmenère en verkrijgbaar via http://www.delhaizewineworld.com

Nodig voor vier :

1 door de slager opgemaakte lamskroon

3 teentjes knoflook

olijfolie

tijm

Gekonfijte tomaat :

4 grote tomaten

1 teentje knoflook

1 ui

olijfolie

rozemarijn

tijm

Courgette :

1 courgette

1 teentje knoflook

rozemarijn

olijfolie

peper

zout

Aardappels :

6 aardappels

rozemarijn

3 blaadjes laurier

peper

zout

olijfolie

De tomaten in dikke plakken snijden. De ui pellen en dun snijden. Tomaten en ui in een ovenschaal schikken, kruiden met geperste knoflook, rozemarijn, tijm, peper en zout en besprenkelen met olijfolie. De schaal 2 à 3 uur in een oven van 130° C zetten. Aan het einde van de bereiding de temperatuur verhogen.

De aardappels koken in veldkleed, schillen en in blokjes snijden. De blokjes met de laurierblaadjes in een ovenschaal doen. Kruiden met rozemarijn, peper en zout, besprenkelen met olijfolie en de schaal een half uur in de oven zetten.

De courgette in plakjes snijden en deze in een ovenschaal schikken. Kruiden met een geperst teentje knoflook, rozemarijn, peper en zout en besprenkelen met olijfolie. 20 minuten in een oven van 150° C zetten.

De lamskroon insmeren met een mengeling van olijfolie en tijm. De teentjes knoflook pellen, de teentjes in de lengte doorsnijden en de stukken tussen de koteletjes steken. Het vlees korsten in een oven van 200° C, de temperatuur op 160° C zetten en nog een kwartiertje laten braden. De kroon en de groenten opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content