Door zijn mooie fruitimpressies en fijne kruidigheid sluit de Chileense Viña La Rosa Reserve ’99 mooi aan bij dit gerecht. Deze rode wijn, met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is gemaakt van 100% carmenère en verkrijgbaar via http://www.delhaizewineworld.com
Nodig voor vier :
1 door de slager opgemaakte lamskroon
3 teentjes knoflook
olijfolie
tijm
Gekonfijte tomaat :
4 grote tomaten
1 teentje knoflook
1 ui
olijfolie
rozemarijn
tijm
Courgette :
1 courgette
1 teentje knoflook
rozemarijn
olijfolie
peper
zout
Aardappels :
6 aardappels
rozemarijn
3 blaadjes laurier
peper
zout
olijfolie
De tomaten in dikke plakken snijden. De ui pellen en dun snijden. Tomaten en ui in een ovenschaal schikken, kruiden met geperste knoflook, rozemarijn, tijm, peper en zout en besprenkelen met olijfolie. De schaal 2 à 3 uur in een oven van 130° C zetten. Aan het einde van de bereiding de temperatuur verhogen.
De aardappels koken in veldkleed, schillen en in blokjes snijden. De blokjes met de laurierblaadjes in een ovenschaal doen. Kruiden met rozemarijn, peper en zout, besprenkelen met olijfolie en de schaal een half uur in de oven zetten.
De courgette in plakjes snijden en deze in een ovenschaal schikken. Kruiden met een geperst teentje knoflook, rozemarijn, peper en zout en besprenkelen met olijfolie. 20 minuten in een oven van 150° C zetten.
De lamskroon insmeren met een mengeling van olijfolie en tijm. De teentjes knoflook pellen, de teentjes in de lengte doorsnijden en de stukken tussen de koteletjes steken. Het vlees korsten in een oven van 200° C, de temperatuur op 160° C zetten en nog een kwartiertje laten braden. De kroon en de groenten opdienen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier