2 lamskronen
400 g prinsessenboontjes
350 g kerstomaten
een scheut olijfolie
een scheut aceto balsamico
rozemarijn
muntolie
Voor de crumble:
75 g cashewnoten
75 g walnoten
75 g witte, geroosterde hazelnoten
75 g pistaches, gepeld
Bieslook
platte peterselie
1 eiwit
2 el olijfolie
2 g komijn
2 g gedroogd korianderzaad
zeste van citroen
Voor de muntkoekjes:
250 g bladerdeeg
verse munt
1 ei
Bak het vlees in weinig boter en kruid met peper en zout. Plet de ingrediënten voor de crumble en maak een mengsel. Verdeel over de stukken vlees. Zet het vlees met een opengesneden teentje knoflook 10 minuten in een oven van 180°C.
Rol het bladerdeeg uit. Snij er vierkantjes van 4 cm uit. Leg twee plakjes op elkaar met daartussen enkele blaadjes verse munt en een weinig peper en grof zeezout. Bak het bladerdeeg onder het gewicht van een schaal in de oven.
Maak de groenten schoon. Kook de boontjes. Doe de tomaatjes in een ovenschaal met een scheut olijfolie, aceto balsamico, suiker en een takje rozemarijn. Zet 10 minuten in de oven.
Versnij het vlees en serveer met de groenten, muntkoekjes en druppels muntolie op warme borden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier