Lamskroon in een crumble van noten met groenten en muntkoekjes

  • Moeilijkheid

Lamskroon in een crumble van noten met groenten en muntkoekjes

2 lamskronen

400 g prinsessenboontjes

350 g kerstomaten

een scheut olijfolie

een scheut aceto balsamico

rozemarijn

muntolie

Voor de crumble:

75 g cashewnoten

75 g walnoten

75 g witte, geroosterde hazelnoten

75 g pistaches, gepeld

Bieslook

platte peterselie

1 eiwit

2 el olijfolie

2 g komijn

2 g gedroogd korianderzaad

zeste van citroen

Voor de muntkoekjes:

250 g bladerdeeg

verse munt

1 ei

Bak het vlees in weinig boter en kruid met peper en zout. Plet de ingrediĆ«nten voor de crumble en maak een mengsel. Verdeel over de stukken vlees. Zet het vlees met een opengesneden teentje knoflook 10 minuten in een oven van 180Ā°C.

Rol het bladerdeeg uit. Snij er vierkantjes van 4 cm uit. Leg twee plakjes op elkaar met daartussen enkele blaadjes verse munt en een weinig peper en grof zeezout. Bak het bladerdeeg onder het gewicht van een schaal in de oven.

Maak de groenten schoon. Kook de boontjes. Doe de tomaatjes in een ovenschaal met een scheut olijfolie, aceto balsamico, suiker en een takje rozemarijn. Zet 10 minuten in de oven.

Versnij het vlees en serveer met de groenten, muntkoekjes en druppels muntolie op warme borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content