Lamskoteletjes met zuiderse groenten en rozemarijnsaus

80f24e8dcba78cb65997a07bcaddee9c

Een zacht gebakken lamskoteletje omgeven door een weelde aan groenten. Dat kan iedereen bekoren.

Een zacht gebakken lamskoteletje omgeven door een weelde aan groenten. Dat kan iedereen bekoren.

Voor 4 personen

12 lamskoteletjes

1 sneetje witbrood

bladpeterselie

Saus:

1 bokaal wildfond (Delacroix)

1 teen gekonfijte knoflook

takjes rozemarijn

beurre-manié (geknede boter en bloem)

Groenten:

2 rode paprika’s

1 aubergine

1 courgette

1 teentje knoflook

olijfolie

rozemarijn

Puree:

800 g aardappelen

scheutje melk

100 g parmezaankaas

olijfolie

150 g kerstomaten

100 g raketsla

Bereiding

1. Maak een mengeling van broodkruim en gehakte bladpeterselie. Korst het lamsvlees aan en bestrijk met broodmengsel. Ontvet de pan en maak de braadresten met wat water al roerend los. Voeg wildfond, knoflook en rozemarijn toe en laat inkoken tot de helft. Verwijder knoflook en rozemarijn. Klop de saus op met klontjes beurre-manié.

2. Gril de paprika in de oven en verwijder huid en zaadlijsten. Snijd de courgette, aubergine en paprika in reepjes van dezelfde lengte. Leg de groenten in een ovenschaal, voeg een knoflookteen in de pel toe, besprenkel met olijfolie en voeg afgeriste rozemarijn toe. Zet 20 min. in de oven.

3. Kook de aardappelen gaar, stamp tot puree en voeg geraspte parmezaan en een scheut olijfolie en melk toe. Snijd de kerstomaten in vieren en bak kort aan in een pan. Bak de raketsla kort mee. Voeg toe aan de puree.

4. Bak het vlees nog 5 min. in de oven. Schik puree en groenten in torenvorm op warme borden. Leg het vlees ernaast, versier met rozemarijn en lepel de saus rondom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content