Lamskoteletjes met zuiderse groenten en rozemarijnsaus

Een zacht gebakken lamskoteletje omgeven door een weelde aan groenten. Dat kan iedereen bekoren.
Een zacht gebakken lamskoteletje omgeven door een weelde aan groenten. Dat kan iedereen bekoren.
Voor 4 personen
12 lamskoteletjes
1 sneetje witbrood
bladpeterselie
Saus:
1 bokaal wildfond (Delacroix)
1 teen gekonfijte knoflook
takjes rozemarijn
beurre-manié (geknede boter en bloem)
Groenten:
2 rode paprika’s
1 aubergine
1 courgette
1 teentje knoflook
olijfolie
rozemarijn
Puree:
800 g aardappelen
scheutje melk
100 g parmezaankaas
olijfolie
150 g kerstomaten
100 g raketsla
Bereiding
1. Maak een mengeling van broodkruim en gehakte bladpeterselie. Korst het lamsvlees aan en bestrijk met broodmengsel. Ontvet de pan en maak de braadresten met wat water al roerend los. Voeg wildfond, knoflook en rozemarijn toe en laat inkoken tot de helft. Verwijder knoflook en rozemarijn. Klop de saus op met klontjes beurre-manié.
2. Gril de paprika in de oven en verwijder huid en zaadlijsten. Snijd de courgette, aubergine en paprika in reepjes van dezelfde lengte. Leg de groenten in een ovenschaal, voeg een knoflookteen in de pel toe, besprenkel met olijfolie en voeg afgeriste rozemarijn toe. Zet 20 min. in de oven.
3. Kook de aardappelen gaar, stamp tot puree en voeg geraspte parmezaan en een scheut olijfolie en melk toe. Snijd de kerstomaten in vieren en bak kort aan in een pan. Bak de raketsla kort mee. Voeg toe aan de puree.
4. Bak het vlees nog 5 min. in de oven. Schik puree en groenten in torenvorm op warme borden. Leg het vlees ernaast, versier met rozemarijn en lepel de saus rondom.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier