Ingrediënten

  • Ingrediënten
  • 16 kleine lamskoteletten
  • 1 tl mosterd
  • verse dille
  • zout, peper
  • 200 g gorgonzola
  • Tafelolie, boter
  • 125 g room
  • 250 g maïsgries
  • 500 g bladspinazie
  • 1 kleine ui
  • 2 knoflookteentjes, muskaatnoot
  • 1/8 l room

Bereiding lamskotelet

Kruid de lamskoteletten met mosterd, dille, knoflook, zout en peper en braad het vlees kort aan in een hete pan. Meng de gorgonzola, met de room en verdeel het mengsel over de lamskoteletten. Ongeveer 10 minuten laten gratineren in een oven op 200 graden.

Bereiding bladspinazie

Spinazie schoonmaken, wassen en gaar koken. Verhit de boter en stoof de gehakte uien en het knoflook goudgeel. Voeg de spinazie toe en laat alles kort stoven op een zacht vuurtje. Op smaak brengen met kruiden en verfijnen met

room.

Bereiding polenta

Laat het maïsgries zacht in het kokende water glijden terwijl u roert. Daarna het vuur verminderen en de polenta ongeveer 45 minuten laten trekken waarbij u voortdurend blijft roeren.

Bereiding lamskotelet Kruid de lamskoteletten met mosterd, dille, knoflook, zout en peper en braad het vlees kort aan in een hete pan. Meng de gorgonzola, met de room en verdeel het mengsel over de lamskoteletten. Ongeveer 10 minuten laten gratineren in een oven op 200 graden. Bereiding bladspinazie Spinazie schoonmaken, wassen en gaar koken. Verhit de boter en stoof de gehakte uien en het knoflook goudgeel. Voeg de spinazie toe en laat alles kort stoven op een zacht vuurtje. Op smaak brengen met kruiden en verfijnen met room. Bereiding polenta Laat het maïsgries zacht in het kokende water glijden terwijl u roert. Daarna het vuur verminderen en de polenta ongeveer 45 minuten laten trekken waarbij u voortdurend blijft roeren.