Dan Lepard
© Dan Lepard

Voor 4-6

500 g mager lams- of rundergehakt

1 kleine ui, geraspt

150 g pistachenoten, grof gehakt

2 el gehakte bladpeterselie

1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, gehakt

1 tl gemalen komijn

1 tl gemalen koriander

1/4 tl gemalen piment

zout en zwarte peper uit de molen

olijfolie, om in te bakken

Bereidingswijze:

Meng het gehakt in een kom met de geraspte ui, pistachenoten, peterselie, pepertje en specerijen. Voeg een flinke snuif peper en zout toe, werk alles grondig met de hand door elkaar.

Draai flinke dessertlepels van het gehaktmengsel in kleine worstjes en knijp ze stevig in elkaar. Druk de zijkanten een beetje plat, zodat je een soort balkjes krijgt.

Zet een grillpan op het vuur tot hij flink heet is. Kwast de kofta's in met een klein beetje olijfolie en bak ze in porties van 5 of 6 tegelijk, ongeveer 2 minuten aan elke kant. Snij er één doormidden om te controleren of hij gaar is.

Kofta's worden soms in saus gegaard, of naturel van de grill of uit de koekenpan geserveerd.

Het geheim van een perfecte kofta zit in de kruiderij. Het vlees is mager en heeft een flinke snuif peper en zout en een stevige dosis kruiden en/of specerijen nodig. In deze versie zit ook een handjevol pistachenoten om ze een licht krokante bite te geven.

Je kan ze serveren met een portie tabouleh, een lepel knoflooksaus en platte broodjes.

Voor 4-6500 g mager lams- of rundergehakt1 kleine ui, geraspt150 g pistachenoten, grof gehakt2 el gehakte bladpeterselie1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, gehakt1 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1/4 tl gemalen pimentzout en zwarte peper uit de molenolijfolie, om in te bakkenBereidingswijze:Meng het gehakt in een kom met de geraspte ui, pistachenoten, peterselie, pepertje en specerijen. Voeg een flinke snuif peper en zout toe, werk alles grondig met de hand door elkaar.Draai flinke dessertlepels van het gehaktmengsel in kleine worstjes en knijp ze stevig in elkaar. Druk de zijkanten een beetje plat, zodat je een soort balkjes krijgt.Zet een grillpan op het vuur tot hij flink heet is. Kwast de kofta's in met een klein beetje olijfolie en bak ze in porties van 5 of 6 tegelijk, ongeveer 2 minuten aan elke kant. Snij er één doormidden om te controleren of hij gaar is.Kofta's worden soms in saus gegaard, of naturel van de grill of uit de koekenpan geserveerd.Het geheim van een perfecte kofta zit in de kruiderij. Het vlees is mager en heeft een flinke snuif peper en zout en een stevige dosis kruiden en/of specerijen nodig. In deze versie zit ook een handjevol pistachenoten om ze een licht krokante bite te geven.Je kan ze serveren met een portie tabouleh, een lepel knoflooksaus en platte broodjes.