Lamshaas in vijgensaus

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

800 g lamshaas

12 gedroogde vijgen, fijngehakt

4 eetlepels balsamicoazijn

1 eetlepel vloeibare Meli honing

4 eetlepels madera

2 eetlepels worcestershiresaus

2 dl Lacroix Gevogeltefond

peper en zout

Laat de fijngehakte vijgen met de balsamicoazijn, honing, worcestershiresaus en de madera in een pannetje Ā± 5 minuten zachtjes inkoken tot een stroperige massa. Roer er de gevogeltefond door, zet het vuur hoog en breng aan de kook. Laat het mengsel zonder deksel enkele minuten doorkoken.

Snijd de lamshaasjes in de gewenste grootte, bestrooi ze met peper en schroei ze dicht op een hoog vuur. Bak ze nog even langs beide kanten maar zorg dat ze rosƩ blijven. Roer vervolgens het braadvocht door de saus.

Tip: Lekker met in kwartjes gesneden verse vijgen, maar ook met gestoomde broccoli.

Bereidingstijd: 20 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content