
Lamsfilet met asperges en aardappelwafeltjes
Een in de oven gegaard stukje lamsvlees met aspergepunten en aspergesaus geserveerd met zelfgemaakte aardappelwafeltjes. Dit is een geslaagd feestgerecht.
600 g lamsfilet
200 g punten van asperges
1 dl room
2 teentjes knoflook
Voor de saus:
1 sjalot
3 dl lamsfond
200 g asperges zonder punten
Voor de aardappelwafeltjes:
375 g bloem
3 eieren
60 g gist
opgelost in 1 dl lauwe melk
1/2 teentje knoflook
gedroogde tijm
375 g gesmolten boter
nootmuskaat
500 g aardappelpuree, ‘nat’ gekookt
Maak de saus : kook de asperges in zo weinig mogelijk melk en pureer. Versnipper het sjalotje, stoof het, voeg de lamsfond toe, laat inkoken en meng met de gepureerde asperges. Kruid met peper en zout.
Bak de punten van de asperges in wat vetstof.
Kruid het vlees en schroei dicht aan beide kanten. Laat het vlees met de teentjes knoflook 10 minuten verder garen in een oven van 180°C. Laat het vlees kort rusten en versnij.
Meng de ingrediënten voor de wafeltjes en laat het beslag 45 minuten rusten. Bak de wafeltjes met behulp van een wafelijzer.
Dien het vlees, de aspergesaus, de punten van de asperges en de wafeltjes op warme borden op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier