Lamsescalopes in mosterdsaus

  • Moeilijkheid

Voor vier :

1 kleine savooi

150 g gedroogde tomaten in olie

600 g aardappelen

boter en olijfolie

12 lamsescalopes van de bout (max. 1 cm dik)

1 dl vleesbouillon

2,5 dl room

1 eetl. graanmosterd

1/2 bundeltje bieslook

rozemarijn

nootmuskaat

peper en zout

Verwijder de buitenblaren van de savooi. Haal de nerf weg, was, laat uitlekken, snijd in fijne reepjes van 3 Ã 4 mm, dompel in gezouten water en laat 2 minuten doorkoken. Verfris onder koud water en laat uitlekken. Snijd de geschilde aardappelen in plakjes van 2 mm. De schijfjes wassen, drogen en aan beide zijden goudgeel bakken in boter. Laten uitlekken op keukenpapier. Het vlees middendoor snijden, kruiden met peper, zout en rozemarijn en snel bakken aan beide zijden. Bak de gedroogde tomaten kort en leg ze opzij. Verwijder het bakvet, kook de bakresten los met bouillon, voeg room en mosterd toe en kook in. De saus afmaken met versnipperde bieslook, een deel van de gedroogde tomaten, peper en zout. Verwarm de savooi in bruisende boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verwarm de aardappelen en de borden kort in een hete oven. Maak een krans van savooiflinters. Schik de plakjes aardappel dakpansgewijs op de kool en bestrooi met gedroogde tomaten. Leg de lamslapjes in het midden, giet de saus uit en versier met bieslooksprietjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content