Voor 4:
750 g lamsvlees (schouder of nek, in blokjes)
3 el arachideolie
4 uien
1 el arachideolie
6 el basiscurrypoeder
1 l lamsfond
50 g gember
2 grote steranijs
1 granny smithappel, in stukjes
1 banaan, in stukjes
2 el gemberpoeder
sap van 1/2 citroen
1 teen look
1 el versgemalen zwarte peper
1 el zeezout
2 el groene kardemom
1 el gemalen kardemom
1 el basiscurrypoeder
150 g kleine en middelgrote Thaise aubergines
12 okra’s
1 el arachidolie
zeer verse peperkorrels
Bak het vlees kort aan in olie.
Pel de ui, snij fijn en stoof aan in olie. Laat goed bruinen. Voeg currypoeder toe en laat even krachtig meestoven. Doe het vlees en de lamsfond erbij en voeg ook de overige ingrediënten toe, behalve de aubergines en de okra’s. Laat onder deksel op matig vuur gaar stoven. Laat afkoelen en een nacht rusten.
Warm de curry opnieuw op. Bak de aubergines en okra kort aan in olie en doe bij de curry. Voeg voor het parfum nog een eetlepel basiscurrypoeder toe. Laat vijf minuten sudderen. Garneer met verse peperkorrels en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier