Lamsbout van de bouwmeester

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

een lamsbout van ongeveer 1,2 kg

20 kleine sjalotjes

olijfolie

2 dl witte wijn

8 aardappels

100 g ganzenvet

Kruidenpasta :

2 takjes rozemarijn

2 takjes munt

2 takjes tijm

4 teentjes geperste knoflook

12-tal filets van ansjovis

het sap van een citroen

Rozemarijn, munt, tijm, knoflook en ansjovis in een vijzel pureren. Het mengsel met een scheutje citroensap en een scheutje olijfolie aanlengen tot men een homogene pasta heeft.

Een pan verwarmen, een scheut olijfolie toevoegen en de lamsbout op groot vuur aan alle kanten kleuren. De pan van het vuur halen. Vier diepe sneden in het vlees maken. De openingen vullen met de helft van de ansjovispasta. De ingesneden lamsbout in een hete oven braden tot het vlees de gewenste gaarheid heeft. Ondertussen de andere helft van de pasta met een scheut olijfolie in een pan doen. De geschilde sjalotjes toevoegen en op zacht vuur gaar stoven. De witte wijn toevoegen en de saus op groot vuur, al roerende, inkoken. De aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. De kubusjes in ganzenvet goudbruin en gaar bakken. Het vlees versnijden en opdienen met sjalotjes, saus en aardappelblokjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content