Lamsbout met tijm en rozemarijn

Dit is een algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.
  • Moeilijkheid

Met de wijnsuggestie van de chef: een Chianti Classico van Fontodi.

1 lamsbout van ± 1,5 kg

3 takjes verse rozemarijn

5 teentjes knoflook

3 dl bouillon

5 sjalotjes

2 eetlepels olijfolie

snuifje zeezout

2 takjes verse tijm

3 eetlepels mosterd

3 dl rode wijn

3 eetlepels honing

braadslede met rooster aluminiumfolie

Bereiding

1. Verwarm de oven op 200 °C voor. Dep de lamsbout, op kamertemperatuur, droog met keukenpapier. Maak er 15 inkepingen van ca. 1 cm diep in en stop daarin telkens een plakje knoflook en een takje rozemarijn.

2. Giet de groentebouillon en sjalotjes in de braadslede. Bestrijk de bout met olijfolie en leg op de rooster in de braadslede. Strooi er wat zeezout over en zet de lamsbout ca. 40 min. in het midden van de oven. Roer in een kom mosterd, honing en tijm (blaadjes) door elkaar.

3. Verhoog de oventemperatuur tot 220 °C. Neem de lamsbout eruit en bestrijk met het mosterdmengsel. Voeg rode wijn toe en braad de lamsbout nog ca. 15 min. in het midden van de oven. Laat het vlees, uit de braadslede, ca. 10 min. afgedekt met aluminiumfolie rusten. Kook op het fornuis de jus in en breng op smaak met zout en peper.

4. Snijd de lamsbout in plakken en serveer met jus, gebakken aardappeltjes, doperwtjes, peultjes en worteltjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content