Lamsbout met honing en specerijen

  • Moeilijkheid

Voor 6 tot 8 personen:

1 lamsbout

2 eetlepels honing

1 theelepel korianderbolletjes

1 theelepel gemengde peperbolletjes

2 vruchtjes steranijs

1 theelepel fijngesneden komijn + munt + koriander (vers of diepvries)

zeezout

1 romanescokool (een soort groene bloemkool die kan worden vervangen door broccoli)

Plet de steranijs, de koriander- en de peperbolletjes fijn en meng ze met de honing. Strijk het mengsel uit over de lamsbout en bestrooi het vlees met zeezout en de fijngesneden kruiden. Leg de lamsbout in een ovenschotel en giet er een glas water bij. Begin het braden in een op 240°C (th.8) voorverwarmd oven en verlaag de temperatuur na 10 minuten tot 210°C (th.7). Laat 35 tot 40 minuten braden. Overgiet regelmatig met het braadvocht.

Verdeel de romanescokool of de broccoli in roosjes en kook ze acht minuten in water met zout. Laat uitlekken en houd warm. Laat de lamsbout tien minuten onder aluminiumfolie rusten eer je hem aansnijdt. Serveer met de kool en het braadvocht.

Zo plet je specerijen fijn: doe ze in een theedoek en ga er overheen met een deegroller.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content