La ‘Boursinade’ de la Mame (lou provençaou)

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

Voor de taart:

1 kg kleine aardappelen (Belle de Fontenay, Nicola,)

2 aubergines

1 doosje Boursin (look en fijne kruiden)

2 dl olijfolie

1 potje verse bieslook

1 potje basilicum

1 teentje look

2 eetlepels tapenade van zwarte olijven

Voor de vinaigrette:

500 gram rijpe trostomaten

1 teentje look

1/2 rode peper

1 dl xérès-azijn

2 dl olijfolie extra vierge

Was en snijd de aardappelen in fijne schijfjes van ongeveer 3 mm dik zonder ze te pellen. Bak ze enkele minuten in olijfolie tot ze half gaar zijn en kruid daarna met peper en zout.

Was en snijd de ongeschilde aubergines in schijven van ongeveer 5 mm dik. Bak ze in olijfolie tot ze een mooie kleur hebben en kruid achteraf met peper en zout. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.

Hak al de kruiden fijn samen met het teentje knoflook. Meng ze goed ondereen met de Boursin en de tapenade door middel van een vork tot men een smeuïge massa krijgt.

De taart:

Op een bakplaat met anti-aanbaklaag een vaste cirkel maken van ongeveer 20 cm diameter (een metalen ring van die grootte kan je daarbij helpen). We starten met een laag auberginecirkels en doen boven op die laag de aardappelcirkels er op waarbij we 2 cm aan de rand van de cirkel openlaten.

De ‘Boursinade’ (mengeling Boursin, tapenade en kruiden) er aan toevoegen en terug een laag aardappelen aanbrengen.

Gedurende ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C plaatsen en met een mespunt voelen of de taart gaar is.

De vinaigrette:

In een grote kom de tomaten in stukjes doen samen met de azijn, de olijfolie, de look en de halve gepelde rode peper. Dit alles mixen tot men een homogeen en lopend mengsel heeft dat we daarna door een puntzeef doen.

De warme Boursinadetaart opdienen met daarnaast de vinaigrette. Eventueel serveren in combinatie met een seizoenslaatje.

Recept: Lilian Devaux – Chez Marie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content