Ingrediënten

Voor 6 à 8:

  • 3 kg kweeperen
  • 1,2 kg suiker S2
  • 6 dl rode wijn (Côte de Rhône)
  • 1 dl cognac
  • 1 pijpje kaneel
  • 3 à 4 kruidnagels

Spoel de kweeperen onder koud stromend water en schik ze in een ovenschotel. Verdeel er de overige ingrediënten rond en zet gedurende 5 à 6 uur in een oven van 100° C. Draai de kweeperen om na drie uur. Snijd de kweeperen in twee en haal er de pitten uit. Schik ze op een dienschotel en lepel er het ingekookt kookvocht over. Serveer met wat slagroom.

Tip: deze bereiding kan nog enkele dagen worden bewaard in de ijskast.

Spoel de kweeperen onder koud stromend water en schik ze in een ovenschotel. Verdeel er de overige ingrediënten rond en zet gedurende 5 à 6 uur in een oven van 100° C. Draai de kweeperen om na drie uur. Snijd de kweeperen in twee en haal er de pitten uit. Schik ze op een dienschotel en lepel er het ingekookt kookvocht over. Serveer met wat slagroom.Tip: deze bereiding kan nog enkele dagen worden bewaard in de ijskast.