Nodig voor vier :
4 kwartels
200 g gemengde salade
wilde paddestoelen
12 walnoten
12 peultjes
12 prinsessenboontjes
8 kerstomaatjes
2 soeplepels pijnboompitten
aceto balsamico
wijnazijn
notenolie
een scheut port
een glaasje droge, witte wijn
1 ui
thym, laurier, rozemarijn, dragon
De kwartels kruiden met zout en peper en in de pan in boter en notenolie op groot vuur snel aan alle kanten kleuren. De kwartels 15 minuten braden op getemperd vuur. De rosé gebakken borsten en bouten verwijderen. De karkassen terug in de pan doen, een versneden ui, notenolie, tijm, rozemarijn, laurier en peper van de molen toevoegen. De karkassen kort kleuren op groot vuur en de warmte in de pan blussen met port en witte wijn. Dragon toevoegen en alles zachtjes laten koken.
Afwerking : de saus zeven en aceto balsamico en wijnazijn naar smaak toevoegen. De paddestoelen schoonborstelen en snel bakken op groot vuur. Aan het einde de borsten en bouten van de kwartels toevoegen. De salade mengen met de beetgaar gekookte peultjes, krokant gekookte en onder koud water verfriste prinsessenboontjes, notenolie en de wilde paddestoelen en verdelen over vier borden. Het vlees op de salade schikken, overgieten met saus en versieren met kerstomaatjes, walnoten en pijnpitten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier