Voor 4 personen:
4 kwartels
grof gehakte ui
sjalot
wortel en selder
een teentje look in de schil
3 dl frambozenbier
0,7 dl room
een likje frambozencoulis (van enkele geplette en gezeefde frambozen)
enkele hete frambozen
brood zonder korst
veldsla
15 spruitjes
curry
een lepeltje mayonaise
boter
peper en zout
De borstfilets en bouten van de kwartels verwijderen. De karkassen stuk hakken en bruin bakken in wat boter. De grof gehakte groenten in de pan doen, roeren, het bier toevoegen en al roerende de aanbaksels los koken. Het vocht tot de helft inkoken en de inhoud van de pan door een keukenzeef persen.
Het vocht laten afkoelen en ontvetten met een lepel. De room toevoegen en opnieuw tot de helft laten inkoken. Afsmaken en afkleuren met een likje frambozencoulis, peper en zout en de saus op het laatste moment, op de kant van het vuurn opkloppen met klontjes boter. Bouten en filets in de boter rosé bakken en kruiden. De spruitjes heel fijn snijden en rauw mengen met mayonaise en curry. De bordspiegels van vier warme borden met saus bedekken, er de kwartelborsten en filets in schikken en versieren met veldsla, frambozen en het slaatje van rauwe spruiten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier