Kwartels met specerijen en sinaasappel

© Getty
Voor 4 personen
  • 4 schoongemaakte kwartels
  • 200 gram boter
  • 3 eetlepels olie
  • de schil van 1 sinaasappel
  • 3 kaneelstokjes
  • 2 steranijsjes
  • 12 peperbolletjes
  • 3 kruidnagel
  • 1 nootmuskaat
  • 1 stuk macis (de rode draadjes rond de muskaatnoot)
  • 400 gram diepvrieserwtjes
  • 150 gram peultjes
  • 1 krop sla
  • zout
  • peper
Bereiding
  1. Snijd de sinaasappelschil in reepjes. Was de peultjes en verwijder de draden. Was het binnenste van de sla en snijd in vieren.
  2. Verwarm in een gietijzeren stoofpan, op zacht vuur, 100 gram boter en 3 eetlepels olie. Laat de kwartels aan alle zijden bruinen. Voeg alle specerijen toe, samen met de reepjes sinaasappelschil. Dek af en laat ongeveer 25 minuten op een zacht vuur braden. Draai de kwartels regelmatig en voorzichtig om. Voeg 5 minuten vóór het einde van de kooktijd de rest van de boter toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook de diepvrieserwtjes in kokend water. Stoom de peultjes. Voeg twee minuten vóór de peultjes gaar zijn de sla toe. Schik de groenten op een schotel. Presenteer de kwartels met de specerijen en de sinaasappelschil. Overgiet met het braadvocht.

Tip: Serveer de groenten zonder ze te kruiden. Het braadvocht van de kwartels is een ideale saus. In de tijd van de Lodewijk XIV werd Spaanse peper en staartpeper gebruikt. Die zijn veel meer geparfumeerd dan de onze en ze bestaan nog steeds. Je vindt ze bij de fijne kruidenierswaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content