Kwartels met parfum van dragon

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

1,5 Ć  2 kwartels per persoon

1/2 l geconcentreerde kalfsbouillon

verse dragon

4 grote opvulchampignons

2 witten van prei

2 wortelen

2 takjes selder

12 pijpajuintjes

100 g boter

olijfolie

500 g krielaardappeltjes

De prei, wortel en selder wassen en in fijne dobbelsteentjes snijden. De brunoise kort blancheren in kokend water, verfrissen en kort stoven met een klontje boter. Kruiden met peper en zout. De pijpajuintjes stoven in een weinig boter. De champignons reinigen, op maat snijden en aanbakken in olijfolie. De kwartels opvullen met dragon. Enkele dragonblaadjes bewaren en fijnhakken. De kwartels aan alle kanten braden in boter en verder laten garen in de oven. De kwartels uit de braadpan halen en de aangekoekte braadsappen deglaceren met kalfsbouillon. De saus inkoken tot de gewenste dikte en kruiden met peper en zout. De saus zeven en juist voor het opdienen, van het vuur af, opkloppen met enkele klontjes malse boter. De fijngesnipperde dragon toevoegen. De champignonhoedjes vullen met groentenbrunoise en samen met de pijpajuintjes en de versneden kwartels op een spiegel van saus dresseren. Bij dit gerecht komen kort gekookte en vervolgens in olijfolie gebakken aardappeltjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content