
Kwartels met jeneverbessen
-
Difficulty
Very easy
Een echte feestklassieker, deze kwartels met spek en jeneverbessen. Serveer met gepocheerde peer, veenbessen en kroketten of pommes duchesse.
Voor 4 personen
- 8 kwartels
- 34 jeneverbessen
- 8 dunne plakjes gerookt spek
- een scheutje jenever
- zout en peper
- 4 peren
- 150 g veenbessen
Bereiding
- In iedere kwartel 3 jeneverbessen steken. De kwartels van binnen kruiden met zout en peper. Een klont boter in een braadpan smelten en de kwartels samen met een 10-tal jeneverbessen een 15 minuten braden.
- De plakjes spek in reepjes snijden en deze, met een scheutje jenever, bij de saus doen. De pan afdekken en de kwartels nog enkele minuten zachtjes laten sudderen tot de gewenste gaarheid.
- Opdienen met een in suikersiroop gepocheerde peer, veenbessen en kroketten of pommes duchesse.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier