Voor 4 personen:
Voor de taartjes:
25 g boter
4 digestieve biscuits of 6 petit-beurrekoekjes
1 blaadje gelatine
100 g roomkaas
1 el zure room
rasp en sap van 2 limoenen
2 el suiker
1 eiwit
julienne van limoenschil
Voor het sausje:
2 el citroenmarmelade
sap van 1 limoen
2 el water
Maak eerst de kruimelbodem: laat de boter smelten en verkruimel de koekjes. Meng beide en verdeel dit mengsel over 4 taartvormpjes van 10 cm met losse bodem. Druk goed aan en zet koel weg terwijl u de vulling maakt. Laat de gelatine 10 minuten weken in enkele eetlepels water. Roer de roomkaas, zure room, limoenrasp en 1 eetlepel suiker glad. Verwarm het limoensap in een pannetje en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer tot de gelatine opgelost is en voeg dit mengsel toe aan de roomkaas. Klop het eiwit stijf, voeg de resterende suiker toe en klop tot een meringue ontstaat. Spatel deze voorzichtig door de roomkaas. Verdeel het kaasmengsel over de vormpjes, strijk het oppervlak glad en zet minstens 3 uur in de koekast om op te stijven. Doe voor het sausje alle ingrediënten in een pannetje en roer tot de marmelade vloeibaar is geworden. Duw het mengsel door een zeef en dien op bij de ontvormde taartjes. Werk af met limoenschil.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier