
Voor 4 :
Bodem :
150 g shortbread (zandkoekjes) met chocolade
50 g gesmolten boter
Vulling :
6 g gelatinepoeder
250 g mascarpone
250 g plattekaas
1 tl vanille-extract
4 el poedersuiker
1/2 dl room
sap en raspsel van 1 citroen
Topping :
6 el donkere bosvruchtenconfituur, bv. cassis (zwarte bessen) en bosbessen
Verkruimel de koekjes en meng de kruimels met de boter. Verdeel over 4 hoge metalen ringen van 7 à 8 cm diameter en druk goed aan. Zet koel weg. Laat de gelatine weken in 2 eetlepels water. Meng de plattekaas, mascarpone, vanille en poedersuiker.
Verwarm de gelatine en room op een zacht vuurtje. Klop de room door de kaas en roer er citroenraspsel en -sap door. Verdeel de kaas over de ringen en laat minstens 2 uur opstijven. Lepel de confituur over de kaastaartjes als de vulling is opgesteven en verwijder de ringen. Serveer eventueel met extra confituur.
Kooktijd : 30′ (+ 120′ opstijven)
Gemakkelijk
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier