Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 stevige conférenceperen
  • 1/2 krop krulandijvie
  • 200 g zachte hervekaas
  • 1 tot 2 el appel- en perenstroop
  • 8 gepelde okkernoten
  • 16 gegrilde hazelnoten
  • 8 tot 10 dadels

Voor de vinaigrette:

  • 3 tot 4 el olijfolie vierge extra
  • 1 el ciderazijn
  • zout en peper

Snij de peren in fijne stukken. Was de sla en maak de bladeren los. Snij de kaas in vier sneetjes en leg op de schotel of het bord. Giet er een fijn scheutje stroop over (indien nodig maakt u hem vloeibaar door hem 20 sec. in de microgolf te verwarmen). Schik vervolgens de ingrediënten van de salade, met inbegrip van de dadels. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kom en overgiet er de salade mee.

Snij de peren in fijne stukken. Was de sla en maak de bladeren los. Snij de kaas in vier sneetjes en leg op de schotel of het bord. Giet er een fijn scheutje stroop over (indien nodig maakt u hem vloeibaar door hem 20 sec. in de microgolf te verwarmen). Schik vervolgens de ingrediënten van de salade, met inbegrip van de dadels. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kom en overgiet er de salade mee.