Krulandijvie met peer, hervekaas en appel- en perenstroop

Voor 4 personen
  • 2 stevige conférenceperen
  • 1/2 krop krulandijvie
  • 200 g zachte hervekaas
  • 1 tot 2 el appel- en perenstroop
  • 8 gepelde okkernoten
  • 16 gegrilde hazelnoten
  • 8 tot 10 dadels
Voor de vinaigrette
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 1 el ciderazijn
  • zout en peper
Bereiding
  1. Snij de peren in fijne stukken. Was de sla en maak de bladeren los.
  2. Snij de kaas in vier sneetjes en leg op de schotel of het bord. Giet er een fijn scheutje stroop over (indien nodig maak je hem vloeibaar door hem 20 seconden in de microgolf te verwarmen).
  3. Meng vervolgens de ingrediënten van de salade, met inbegrip van de dadels.
  4. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kom en overgiet er de salade mee.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content