
Krulandijvie met peer, hervekaas en appel- en perenstroop
14-02-2013, 16:18
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:36
Voor 4:
Voor 4:
2 stevige conférenceperen
1/2 krop krulandijvie
200 g zachte hervekaas
1 tot 2 el appel- en perenstroop
8 gepelde okkernoten
16 gegrilde hazelnoten
8 tot 10 dadels
Voor de vinaigrette:
3 tot 4 el olijfolie vierge extra
1 el ciderazijn
zout en peper
Snij de peren in fijne stukken. Was de sla en maak de bladeren los. Snij de kaas in vier sneetjes en leg op de schotel of het bord. Giet er een fijn scheutje stroop over (indien nodig maakt u hem vloeibaar door hem 20 sec. in de microgolf te verwarmen). Schik vervolgens de ingrediënten van de salade, met inbegrip van de dadels. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kom en overgiet er de salade mee.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier