Voor 6 personen:
1 l sinaasappelsorbet uit de diepvriezer
5 kleine wortels
3 sinaasappels
100 g fijne suiker
1 limoen
1 vanillestok
1 kaneelstok
2 steranijs
8 groene kardemomgraantjes
enkele blaadjes verse munt
Schil de wortels en snij in kleine stukjes. Kook beetgaar in een pan met water, een snuifje zout en de specerijen, behalve de munt. Voeg de suiker toe, laat nog 5 minuten zacht doorkoken en neem van het vuur. Voeg het sap van de limoen toe en laat afkoelen. Zet de siroop een nacht in de koelkast.
Schil net voor het serveren de sinaasappels ‘a vif’. Leg een bolletje sorbet op een bord, overgiet met de wortelsiroop, werk af met de sinaasappelpartjes en verse munt.
Bereidingstijd: 20 minuten plus 1 nacht plus 5 minuten om af te werken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier