Kruidige pompoenmuffins
100 g pompoen
100 g pompoen
300 g zelfrijzende bloem
1 tl kaneelpoeder
1 tl gemalen gember
1 tl vanillesuiker
75 g bruine suiker
2 eieren
100 g zure room
sap van 1 sinaasappel
50 g grof gehakte hazelnoten
Schil de pompoen, snij in kleine stukken en kook het vruchtvlees bijtgaar. Meng de bloem met de kaneel, gember, vanillesuiker en bruine suiker. Klop de eieren los met de room en het sinaasappelsap. Roer alles door elkaar. Voeg de stukken pompoen en de gehakte hazelnoten toe.
Schep het mengsel in ingevette vormpjes. Bak 30 min. in een voorverwarmde oven van 180°.
Voor deze muffins werden timbaaltjes gebruikt die tot aan de rand gevuld worden. Hierdoor loopt het beslag over tijdens het bakken waardoor u grappige paddenstoelvormen bekomt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier