
Kruidige bouillon met kamschelpen en citroengras
Voor 4
Voor 4
500 g kamschelpnoten (diepvries)
1 bosje wortelen
1 broccoli
1 pakje shiitakes (gedroogde Chinese champignons in zakjes van 50 g bij Sequoia)
babymais
2 blokjes groentebouillon
2 limoenen
3 cm gemberwortel
3 stengels citroengras
1 bosje lente-uitjes
fijngesneden knoflook (diepvries)
kruidenmix van Jamie Oliver, szechuanpeper, chili en gemberzout (voor een pikante versie)
of peper en zout (voor een mildere versie).
Bereiding
Verwarm 1,5 l water met de bouillonblokjes, limoensap, knoflook, fijngehakt citroengras (verwijder het buitenste laagje), fijngehakte lente-uitjes en fijngesneden gember. Voeg de gedroogde shiitakes toe.
Schil de wortels, snij in schuine stukjes, doe in de bouillon. Spoel de maiskolfjes en voeg ze erbij. Maak de broccoli schoon en snij in roosjes. Voeg deze pas op het einde toe, zodat ze net beetgaar zijn. Doe helemaal op het eind de kamschelpnootjes erbij, anders worden ze taai. Breng op smaak.
Serveer in diepe borden een pollepel bouillon. Verdeel de groentjes mooi over het bord.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier