Voor 4:
1 aubergine
2 courgettes
1 el groene pesto
3 el olijfolie
1 el uitgelekte kappertjes
100 g pont-l’évêque-kaas, in schijfjes
Tomatensaus:
1 fijngesnipperde ui
2 fijngesnipperde tenen knoflook
1 kg tomaten, gepeld en in blokjes gesneden
1 kl tomatenpuree
1 kl gehakte dragon
een snuifje suiker
peper & zout
olijfolie
vers basilicum
stokbrood of focaccia
8 gegrilde lamskoteletjes
Was de courgette en snij met een dunschiller in lange plakken. Strooi er wat zout op en laat uitlekken onder een gewicht. Snij de aubergines in schijfjes, bestrooi met zout en laat ook deze uitlekken onder gewicht. Bak de ui in wat olijfolie, voeg de knoflook en de tomatenblokjes toe. Laat alles enkele minuten sudderen en voeg de tomatenpuree en dragon toe. Kruid met zwarte peper, zout en suiker naar smaak. Laat 15 minuten sudderen. Blancheer de courgetteslierten (of stoom ze 10 minuten) en laat uitlekken. Bekleed 4 vuurvaste kommetjes met courgetteplakken. Leg op de bodem een aubergineschijf, wat tomatensaus, kappertjes, stukjes kaas, pesto, aubergine en ga zo verder tot de potjes zijn gevuld. Sluit de potjes door de courgetteslierten dicht te plooien. Zet de potjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Draai de potjes om op de borden en versier met basilicum en tomatensaus. Serveer de kruidige torentjes met gegrilde lamskoteletten en een stuk brood.
Recept: Ann De Jong
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier