Ingrediënten

Voor 4-6:

  • 750 g aardbeien
  • 1,25 dl fruitige rode wijn
  • 1 el goede balsamicoazijn
  • 75 g suiker
  • schil van 1/2 sinaasappel
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 1/2 dl aardbeienlikeur
  • 4-6 bollen ijs van witte chocolade
  • schilfers witte chocolade en dragon, voor de afwerking

Hak de aardbeien grof. Doe de helft in een pan met de rode wijn, balsamico, suiker, sinaasappelschil en specerijen. Breng al roerend aan de kook. Laat inkoken met de helft. Verwijder de sinaasappelschil, steranijs en kruidnagels. Voeg de resterende aardbeien en aardbeienlikeur toe, mix fijn en zet koel weg.

Verdeel het aardbeiensoepje over borden. Leg er een bol chocoladeijs in. Werk af met schilfers witte chocolade en dragon. Serveer meteen.

Hak de aardbeien grof. Doe de helft in een pan met de rode wijn, balsamico, suiker, sinaasappelschil en specerijen. Breng al roerend aan de kook. Laat inkoken met de helft. Verwijder de sinaasappelschil, steranijs en kruidnagels. Voeg de resterende aardbeien en aardbeienlikeur toe, mix fijn en zet koel weg. Verdeel het aardbeiensoepje over borden. Leg er een bol chocoladeijs in. Werk af met schilfers witte chocolade en dragon. Serveer meteen.